Design lessen & tips

Grafisch ontwerp is het proces waarbij we visuele elementen gebruiken om een boodschap over te brengen aan je doelgroep. Dit doen we met o.a. afbeeldingen, tekst en kleuren die samenwerken om iets te vertellen. Je kunt zelf een paar lessen leren van grafisch ontwerp. Ik deel de 4 belangrijkste, lees & swipe!"

1️⃣ Goed communiceren:  Effectief communiceren met de ontvanger (jouw publiek / doelgroep) is het doel van grafisch ontwerp. Het draait allemaal om het kiezen van de juiste kleuren, lettertypen en afbeeldingen om de juiste boodschap duidelijk over te brengen.

 

2️⃣ Samenhang: Grafisch ontwerp benadrukt het belang van consistentie in visuele communicatie. Wanneer je een consistente look en feel hebt in alle uitingen (online, offline, instore, etc), kun je jouw merk versterken en wordt je makkelijker herkent.

 

3️⃣ Creativiteit: Grafisch ontwerp gaat ook over creativiteit en het vinden van nieuwe manieren om jouw merk te onderscheiden van de rest. Het stimuleert om te experimenteren en je te richten op inventieve en originele oplossingen en uitingen.

 

4️⃣ Oog voor detail: Grafisch ontwerp vraagt om oog voor detail en precisie. Als designer let je op de kleine dingen, zoals de uitlijning van tekst, de consistentie van kleuren en de kwaliteit van afbeeldingen.

 

Door deze 4 vaardigheden toe te passen, kunnen we visuele communicatie verbeteren en effectiever zijn in het overbrengen van de juiste boodschap aan de doelgroep.

 

Wij zijn hier dagelijks mee bezig en na een persoonlijk gesprek en sparringsessie weten we vaak precies wat jij als opdrachtgever nodig hebt. Dat resulteert vaak ik lange relaties met onze opdrachtgevers. Het fijne aan een lange werkrelatie met elkaar, is dat je ook goed op elkaar ingespeeld raakt en elkaars ’taal’ verstaat. En dat werkt lekker!

 

Wil jij weten wat we doen en voor wie wij werken? Bekijk ons portfolio.

Lees meer blogs: