5 TIPS VOOR HET NIEUWE JAAR

TIP 1: WIE SCHRIJFT DIE BLIJFT
Heb jij standaard een notitieboekje bij je of noteer je al jouw ideeën in jouw telefoon? Dan ben je al heel goed bezig. Doe je dit nog niet? Dan is dit je eerste tip.

Waarom je al jouw hersenspinsels moet noteren? Omdat er een moment komt dat je even totaal inspiratieloos bent wat betreft het bedenken van content. Natuurlijk helpt onze kalender je daar bij, maar met jouw eigen notities heb je altijd passende content achter de hand. 

TIP 2:  BEPAAL JOUW DOEL
Oké, je hebt besloten te starten. Bedenk dan goed wat het doel is van jouw content. Elk doel heeft zijn eigen aanpak, het is dus belangrijk om te weten wat je bereiken wilt. 

  • Beter zichtbaar zijn op social media
  • Meer bezoekers in je winkel 
  • Meer bezoekers op je website
  • Meer volgers op social media
  • Een product of dienst uitlichten
  • Nieuwsberichten delen 

TIP 3: GA VAN START!
Je kunt erover blijven nadenken en beseffen dat je écht wat moet doen met jouw marketing. Doe het dan ook! Je hoeft niet in één keer het hele jaar door te plannen als je het daar Spaans benauwd van krijgt, maar start met het opzetten van een plan op basis van jouw doel.

Heb je echt geen idee hoe je dit moet aanpakken? Maak dan een afspraak en we kijken samen naar jouw marketingplan.

TIP 4: GEBRUIK DE GRATIS DIGITALE KALENDER
Heb je de gedrukte versie van onze content- & marketingkalender al op jouw bureau liggen? Maak dan ook gebruik van de gratis digitale versie van de kalender. Dit excel-bestand bevat alle 366 dagen van dit jaar met daarin de officiële en non-officële feestdagen vermeldt. In deze kalender is ruimte voor jouw eigen content. De gedrukte versie blijf je dus gebruiken voor contenttips en inspiratie. Met de digitale kalender zet je alles op overzichtelijk op 1 plek. Wil je met meerdere mensen aan de kalender werken? Zet h’m dan in de cloud! 

TIP 5: KIJK ER SAMEN NAAR
Twee zien meer dan één. Let op spelfouten, op de correcte schrijfwijze en natuurlijk naar de correcte datum zodra je berichten gaat inplannen.

 

Een laatste extra tip: kijk ook je geplande berichten regelmatig na. Is er iets ernstigs (in de wereld) gebeurd, dan kun je soms beter een bericht annuleren. Heeft er juist iets heel moois plaatsgevonden? Speel daar dan ook op in; denk aan TeamNL die gouden medailles wint.

Lees meer blogs: