Zomertijd

Ga je op vakantie of werk je door? Wat jouw plan ook is of wordt, geniet! We geven je graag nog een paar zomerse tips:

TIP 1: ZOMERSE CONTENT
Het zomerse weer en vrije dagen zorgen ervoor dat de meeste mensen erg opgewekt en in een positieve stemming zijn. Sluit aan met positieve en vrolijke content met een zomers tintje. Grappige quotes doen het ook altijd goed in deze periode. Dit kun je delen in jouw winkel, op posters, met drukwerk en natuurlijk via social media.

TIP 2: EXTRA TIJD
Een fotootje van een cocktail op het strand in Griekenland en een overheerlijke pizza in Italië. Veel mensen delen graag hun vakantiefoto’s op social media. Zo neemt het gebruik van deze platforms in de vakantie sterk toe. Tijd om de connectie met je volgers aan te gaan. Wees creatief en creëer engagement, bijvoorbeeld door een win-actie te organiseren waarbij klanten foto’s moeten insturen van hun vakantie.  

TIP 3: STUUR EEN NIEUWSBRIEF
We hebben in de zomer ’tijd over’. Even geen werkdag, maar doen waar je zelf zin in hebt. Dat is vakantie. We kijken niet alleen meer op social media, we lezen ook meer. Tijd om hierop in te haken. Mocht je een eigen fietsenzaak hebben, stuur dan de leukste fietsroutes. Fysiopraktijk? Deel tips tegen ‘zomer-blessures’. Vishandel of slagerij? Uiteraard deel je dan de beste BBQ-recepten. Heb je veel te vertellen? Deel dan in jouw nieuwsbrief een link naar de blog op jouw website met het hele artikel. 

TIP 4: AFWEZIGHEID
Ga jij er echt even tussenuit in de zomervakantie? Communiceer dan jouw gewijzigde openingstijden. Gebruik je een out-of-office bericht op jouw mails? Zorg er dan voor dat je het zo installeert, dat men maar 1x jouw out-of-office mail ontvangen. Niets vervelender dan herhaaldelijk bericht krijgen dat iemand lekker op vakantie is terwijl de verzender hard aan het werk is. 😉

TIP 5: SCHRIJF JE IDEE OP 
Bedenk jij, net als ons, de beste ideeën als je op vakantie bent? Dat is heel logisch. Door rust in je hoofd ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën. Maar die wil je natuurlijk niet bij thuiskomst weer vergeten zijn… Melissa: “Ik neem op vakantie altijd een notitie / schetsboekje mee in mijn strandtas. Op de gekste plekken krijg je de beste hersenspinsels. Ik ben nogal visueel ingesteld, dus schrijf of teken ik dit graag op papier. Maar ook je digitale notitieboek op je telefoon kan een goede plek zijn om jouw ideeën te noteren. Na de vakantie pakken we ze er bij en dan komt het leukste werk: het uitwerken van de meest creatieve en toffe concepten.” 

MAANDTHEMA’S
Juli: festivalseizoen | buitenleven | start bouwvak
Augustus: vakantie | ontspannen | back to school & work 
Op naar het derde kwartaal van 2022

SPECIALE DATA
🚶‍♂️ Nijmeegse Vierdaagse – 20-22 juli (ingekort vanwege hitte)
🏖️ Bouwvak regio Midden – 23 juli
⛱️ Bouwvak regio Noord – 30 juli
🏳️‍🌈 Pride Amsterdam – 30 juli t/m 7 augustus
🍉 Watermeloendag – 3 augustus
🌞 Bouwvak regio Zuid – 6 augustus

VAKANTIESLUITING
Zoals we zelf al aangeven in tip 4, melden wij graag dat we vanaf a.s. vrijdag t/m 12 augustus gesloten zijn. Vanaf maandag 15 augustus staan wij weer vol energie en met nieuwe frisse inspiratie voor je klaar.

Hele fijne zomer gewenst!  

Melissa, Henny & Lidewij

PS. Neem jij onze speelkaarten mee op vakantie?
Leuk als je een foto deelt en @meyndesign.nl tagt op Instagram!