Meet: Lidewij

MAAK KENNIS MET: LIDEWIJ

Sinds 9 februari is Lidewij Heinen bij ons aangeschoven als stagiaire Grafisch Vormgeven en ze stelt zich graag even voor: 

Wie ben je? Ik ben Lidewij Heinen, 19 jaar oud en ik woon in Spakenburg. Mijn hobby’s zijn sporten, reizen, afspreken met vriendinnen en lekker netflixen.

Welke opleiding doe je? Ik zit nu in het 3e jaar van mijn opleiding grafisch vormgeven op het Grafisch Lyceum in Utrecht. 

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen? Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik al van kind af aan het erg leuk vond om creatief bezig te zijn. Ik kreeg vaak te horen van mijn familie dat ik echt iets zou moeten doen met creativiteit. Daarnaast leek me deze opleiding leuk omdat het een brede opleiding is.

Waarom heb je voor Meyn Graphic Design als stagebureau gekozen? Ik heb gekozen voor Meyn Graphic Design omdat het me een heel leuk bedrijf leek omdat er veel klanten uit Spakenburg komen en je daardoor ook je werk ziet terugkomen in je eigen dorp. Ook wilde ik graag een stageplek in Spakenburg zelf. 


Mijn favoriete quote: Live your best life.


Wat voor opdracht wil je graag eens uitvoeren? Ik vind het leuk om magazines te maken, ik heb er al een aantal gemaakt op school en vond het erg leuk als ik uiteindelijk door mijn eigen magazine kon bladeren. Ook vind ik het leuk om kaartjes zoals geboortekaartjes of verjaardagskaarten te maken. 

Wat vind je het leukste aan het vak grafisch vormgeven? Het leukste aan het grafisch vormgeven vind ik dat je uiteindelijk je zelfgemaakte eindproduct zelf kan vasthouden of zien. Ik vind als ik bijvoorbeeld heel lang aan een magazine heb gewerkt, dat het magazine ook echt op mooi papier wordt gedrukt en dat ik uiteindelijk door een door mij ontworpen magazine kan bladeren. 

Waar krijg je energie van? Ik krijg energie van mijn hobby’s. Vooral van sporten krijg ik veel energie, dat vind ik heel leuk om te doen en daarmee kan ik mijn hoofd even leegmaken. Ik ga daarom ook vaak naar de sportschool. Ik ben ook echt een avondmens en krijg altijd veel energie in de avond.