Op 15 oktober 2020 is het 10 jaar geleden dat de toen 20-jarige Melissa van den Brink-Koelewijn haar eigen grafisch ontwerpbureau startte. Haar jubileum gaat groots gevierd worden, wanneer de maatregelen dit toestaan. 

Het zat er al vroeg in
Melissa was op jonge leeftijd al dol op tekenen. Toen ze 8 jaar was zei ze tegen haar juf: “later word ik reclametekenares”. Haar keus stond vast, want tekenen en mooie dingen ontwerpen hadden haar interesse. Na de middelbare school ging ze als vijftienjarige naar het toelatingsexamen van het Grafisch Lyceum in Utrecht. Dit lyceum staat bekend als de beste opleider binnen de grafische sector, om die reden stellen ze hoge eisen aan het toelatingsexamen. Vier op de vijf kandidaten kwamen met een sip gezicht de deur uit, maar Melissa werd met een ijzersterk ontwerp en presentatie toegelaten tot de vakopleiding grafisch vormgeven. 

De opleiding startte met 113 studenten en slechts 21 hebben de opleiding binnen 4 jaar afgerond, waaronder Melissa. Met veel plezier, doorzettingsvermogen en prachtige ontwerpen heeft ze de opleiding gevolgd. Praktijkervaring deed ze op door stage te lopen bij diverse bedrijven in en buiten ons dorp. Tijdens de diploma-uitreiking in 2009 ze haar mentor: “Mag ik je één advies meegeven, start als zelfstandig grafisch ontwerper. Jij hebt alles wat ervoor nodig is: creativiteit, ondernemend en je hebt goede ideeën. Als iemand het in zich heeft, ben jij dat. Doe het!” Met die mooie woorden en het diploma, nagenoeg Cum Laude, op zak is ze haar eigen ontwerpbureau gestart. 

Start van Meyn Graphic Design
Het eerste kantoor van Meyn Graphic Design was te vinden in een omgebouwde slaapkamer in haar ouderlijk huis. Zelf sliep ze op zolder en besteedde het liefst elke minuut in haar kantoortje onder het motte “Schreeuwende ontwerpen maken is geen kunst, goed communiceren wel.” Over de naam hoefde ze niet lang na te denken. Haar eerste doopnaam is Meyntje, vernoemd naar haar lieve oma, en maakt een leuke woordspeling met ‘mijn design’. Melissa: “Ik vond én vind het belangrijk dat alle ontwerpen die we voor klanten maken echt bij de klant past. Zo zeggen zij ook: het is mijn design. Ik ben trots op het feit dat deze zin nu ook echt in de volksmond gebruikt wordt.’”

Haar eerste officiële opdracht was een artikelcatalogus voor FishPartners. Mede door de fijne samenwerking heeft deze opdracht geleid tot meer ontwerpen, geregistreerde beeldmerken en verpakking voor FishPartners en haar zusterbedrijven. 

Designbureau
Tegenwoordig is Meyn Graphic Design uitgegroeid tot een professioneel, full-service en onafhankelijk designbureau. Niet alleen voor grote bedrijven, maar lokale MKB-ers, zelfstandig ondernemers en organisaties hebben in de afgelopen tien jaar bij Melissa en Henny; verantwoordelijk voor de administratie, aangeklopt voor nieuwe ontwerpen en verbeterde communicatie. 

Van flyer tot verpakking, van compleet nieuwe huisstijl tot onderhoud op verschillende platformen van social media. De klantenkring van Meyn Graphic Design is heel divers, in vrijwel elke bedrijfssector vind je Melissa haar ontwerpen terug. Melissa: “Zonder het vertrouwen van onze klanten zou Meyn Graphic Design nooit zo groot geworden als nu, zij hebben meegeholpen met het succes en daarvoor ben ik hen ook zeer dankbaar. Het geeft als designer altijd een kick als je jouw ontwerpen in het dagelijkse leven tegenkomt. Of dat nou logo’s zijn, een ontwerp voor op een (vracht-)wagen, online (social) media uitingen of iets handzaams zoals flyers en verpakkingen zijn. Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten is dat ik veel verpakkingen ontworpen heb die ook in de Coop, Albert Heijn, Jumbo en groothandels als Sligro en Makro in de schappen liggen. Dat maakt boodschappen doen toch een stuk leuker!”

Op de vraag of ze wat lokale voorbeelden kan opnoemen begint Melissa op te sommen: “Ja, lokale voorbeelden van mijn werk heb ik wel. Zo komen de logo’s en ontwerpen van veel visspecialisten en o.a. Hecht Spakenburg, Spui 76, Gemeente Bunschoten, De Krâplâp, Chance, Zorg- en wooncentrum de Haven, De Patatgeneratie en recentelijk Grace / De Bron allemaal van mijn hand.”

Partners
Meyn Graphic Design is al tien jaar zelfstandig én onafhankelijk. Dat merk je aan het feit dat het ontwerpbureau niet gebonden is aan vaste partners voor bijvoorbeeld: drukwerk, websites of signing. Door jarenlange ervaring weet Melissa welke professionele partner het meest geschikt is voor een opdracht. Dit zorgt voor tevredenheid, kwaliteit en boven alles het beste resultaat. Melissa: “Ik hou van korte lijnen en zorg ervoor dat een ontwerp tot in het fijnste detail uitgewerkt wordt. Het is belangrijk om daarbij fijne samenwerkingen te hebben.”

Toekomst
Het jaar 2020 is een bijzonder jaar, dat is niemand ontgaan, echter ziet Melissa de toekomst voor Meyn Graphic Design positief in: “Design is van alle tijden en reclame is van alle tijden. Er zullen altijd reclame-uitingen, verpakkingen en ontwerpen gemaakt moeten worden. Ik volg ieder jaar vaktechnische cursussen, op die manier blijft onze werkwijze up-to-date. Daarnaast zullen we altijd blijven investeren in de nieuwste technologieën en programma’s. Alleen dan kunnen we onze klanten optimaal van dienst zijn. Van nieuwe dingen en nieuwe technieken leren krijg ik persoonlijk ontzettend veel energie en nóg meer creatieve ideeën. Dus op naar de volgende 10 jaar!” 

Nieuwsgierig geworden?
Een indruk van portfolio Meyn Graphic Design vind je terug op meyndesign.nl of via sociale media. Wil je weten wat Melissa voor jouw organisatie kan betekenen? Maak dan een corona-proof afspraak of plan een videoafspraak in. Je bent van harte welkom.